Дамски туники: популярни модели за официално събитие или разходка с приятели

 

Туниката отдавна и твърдо зае мястото си в женския гардероб. Този вид облекло се среща на модния подиум почти всеки сезон. Стилни, елегантни, украсени с ефектни аксесоари, туниките лесно могат да заменят коктейлните рокли и елегантните блузи. Те са удобни за почивка сред природата, край басейна, в ресторант, заобиколени от приятели и важни хора. Официалните туники са подходящи за социални или специални събития. Комбинират се лесно със съществуващи дрехи и аксесоари и създават модерни композиции с минимални разходи.

Какво е предимството на туниката пред дългата рокля? Как да си направим вечерни ансамбли? Отговорите можете да намерите по-долу в статията. Предложения от експертите на Модна къща Алерт.

Как изглежда туниката?

По външен вид и дължина туниката заема междинна позиция между рокля и риза. Това са прави кройки облекла със странични цепки, без закопчаване и яка. Дължината на продукта може да бъде различна, като се започне от долната линия на бедрото и се стигне до глезена. Моделите с ръкави и без ръкави са еднакво популярни.

В миналото дългите дамски туники били изработени от лен или вълна. Презрамките били вързани около кръста им и хвърлени през раменете отгоре. Богатите жени носели бяла туника, украсена със скъпоценни камъни и копринени бродерии.

В Европа в началото на 19 век избухва нова вълна на интерес към старите туники. Тази част от историята бива наречена Реставрация. Обемните костюми и тесните корсети бяха заменени от революционния стил ампир. Характеризираше се със свободен силует, ясни линии и стегната кройка. Основата на стила на стоманената рокля е туника с висока талия, бродирана с мъниста и украсена с пера.

Друго превъплъщение на туниката се случва през втората половина на 20-ти век благодарение на енергични представители на хипи движението. Те донесоха дрехи, които бяха забравени на запад от Индия, където туниката винаги се смяташе за елемент от националната носия. Хипитата обогатиха ориенталските продукти с ярки бродерии и започнаха да ги носят заедно с дънки.

Филмовите и поп звезди превзеха много бързо. Те започнаха да се появяват в необичайни тоалети на публични места. Дизайнерите също подхванаха актуалната тенденция и скоро създадоха колекция, която предлага редица красиви модели. Вечерните туники, заедно с ежедневните стилове, спечелиха стабилна популярност сред хората.

Стилен фаворит на съвременната мода
Дългите рокли отдавна са основният вид облекло за жени, които водят светски начин на живот. Кройката на вечерните модели най-често предполага подходящ силует и открити рамене и ръце. Ето защо с течение на времето много класически рокли станаха по-къси и постепенно се превърнаха в туника.

За събития с дрескод най-простата версия на облеклото е елегантна вечерна туника с кристали в тъмни цветове. Основната задача на камъните е нежно да подчертаят благородството на цвета и качеството на тъканта на облеклото. Следователно техният брой и размер не трябва да заслепяват другите.

Деколтето на туниката, украсено с малки камъчета, е особено атрактивно. В този случай не са необходими бижута. А за да компенсирате блясъка на деколтето, е препоръчително да носите високи токчета, украсени с блестящи елементи. Подходящо изглежда и елегантният инкрустиран колан.

Туники за всяка възраст и всеки повод

За млади дами по-подходящи за жени официални туники, изпълнени в традицията на древноримската мода. Проста кройка от естествена коприна, украсена с ефектен принт, със сигурност ще привлече вниманието със свежест и новост.

Към ярка туника са подходящи къси тесни поли или черни миниатюрни шорти от гладка тъкан или матова кожа. Такъв ансамбъл ще позволи на момичето да демонстрира красотата и стройността на краката си. За да ги удължите визуално, трябва да изберете ботуши, отворени сандали или ботуши с дълбоки разфасовки.

Друг подходящ вариант за светско събитие е дълга вечерна туника с панталон. В този случай се предпочитат модели от течащи тъкани с динамична текстура. Цветът трябва да е наситен, необременен от щампи. Те избират панталони в тон с горната част или неутрален цвят. Последният щрих на красивото заедно дава забележими обувки. Добавяйки бижута към врата и китките, трябва да изберете продукти с миниатюрен размер, които не развалят стилния образ.

В каталога на Модна къща Алерт можете да намерите различни модели, подходящи за всички възрасти, както и за мини или макси дами.
Нашите консултанти, ще Ви дадат необходимите насоки в избора на Вашата туника!

Вашият коментар