Тънко пухено яке

Колкото и да е странно, повечето ще отговорят, че тънкото пухено яке е за хладно време, а дебелото вече е за студено време. Или може би не е странно, а логично. Вярно е, че логиката често ни подвежда, когато събираме две и две, забравяйки, че има и три.

В този случай „три“ е фактът, че с тънко пухено яке можете да изолирате нещо, което не е много топло. Палто, например. Наметало. Дори още едно пухено яке. Паркирайте. Чебурашка кожено палто. Ще бъде приятно и топло. Очевидно и палтото, и шлиферът, и „горното“ пухено яке трябва да са просторни. Но през последните няколко години изглежда, че всички, които малко или много се интересуват от външния си вид, вече са се запознали с тази идея. В същото време въпросът „какво да правя с тънко пухено яке, имам го толкова скъпо (наскоро купено, от известна марка и т.н.“) се решава възможно най-приятно: използва се тънко пухено яке в ново качество. Като подплата (дори и да е дълга – основното е да не правите палто или „чебурашка“ по-дълги).

Ако трябва да останете известно време в студена стая (или на разходка в малък плюс) – можете да носите такова пухено яке (тук по-скоро жилетка) и да облечете просторно яке.

Най-шикозното е, че най-накрая можете да решите проблема с разкопчаните неща. Връхните дрехи наистина изглеждат по-добре разкопчани (хитри продавачи го снимат на модели). Но ако под връхната дреха облечем тънко пухено яке, можем да разкопчаем горното. Ясно е, че не във всяка слана и не на всяка разходка. Но все пак можем.

Вашият коментар