Това не Ви е нужно

Повечето жени възприемат интуитивен подход. „Току-що пазарувах, хареса ми полата, мисля, че имам нужда от това, мисля, че мога да я нося с онзи пуловер, който трябва да намеря в гардероба.“ Именно поради този подход се наблюдава катастрофална ситуация в гардеробите. „Пълен гардероб, но нищо за обличане.“

Запомнете, ако:

– не знам какви точно неща имаш
– не знам кои от тях могат да бъдат направени в комплекти
– не знаете за какви случаи са тези комплекти
– не знаете как новото нещо ще се впише в комплектите с нещата, които вече имате.

Интуитивният подход не е за вас! Подходящ е само за случаи, когато:

гардеробът е оформен и вече сте толкова опитни в създаването на комплекти, че можете да се досетите, когато купувате кои и с кои ваши неща ще правите комбинации;

За всички останали случаи има различен подход към пазаруването: прагматичен.

Първо, вие идентифицирате вашите нужди. Къде ходите и колко пъти в месеца, имате ли достатъчно дрехи за това. Тук може да се окаже неочаквано. Че имаш 10 костюма за офиса, само ти две години не си бил в офиса. А за работа от вкъщи и разходка с децата имате един опънат спортен панталон и две тениски на съпруга.

След това определяте колко комплекта искате да получите за всеки повтарящ се повод (например 3 различни тоалета за излизане в кафене, които имате 6 пъти в месеца).

След това разпределете дрехите в комплекти.
Вижте какво липсва (няма пола за този пуловер, няма изобщо рокли, няма горнища за тези панталони, същите горнища трябва да вървят с новата пола)
Отидете да пазарувате със списъка.

Но не забравяйте, че не е необходимо да предписвате външния вид на нещо твърде подробно. Можете да намерите геометрична макси пола на много места по пътя си (включително онлайн). Макси пола на бледо райе, за да има джобове, шевът трябва да е контрастен, а цветът – само да не е зелен – е трудна и безсмислена задача. За добър комплект ще е достатъчна всяка от геометричните макси поли. И ще търсите „това съкровище“, когато се формира гръбнакът на гардероба.

Вашият коментар