С какво да ходим зимата

С настъпването на зимата по нашите географски ширини последното нещо, което искате да направите, е да излезете от вкъщи и да облечете нещо различно от уютен суичър с няколко номера по-голям. Но какво да кажем за онези, чиито желания не съвпадат с възможностите и които все още трябва да преодоляват себе си всяка сутрин и да се подготвят за работа или учене?

Разбира се, през последните години все повече компании се отказват от официалния дрескод, предлагайки на служителите си пълна свобода при избора на дрехи. Но да не забравяме, че мнозина все още се придържат към консервативни правила в дрескода – вталена риза, сако, панталон или (о, ужас!) пола тип молив. Така добрият стар принцип „един цвят през зимата и лятото“ продължава да работи като часовник.

Затова днес решихме да посветим материал на болезнена тема и да отговорим на основния въпрос на зимата: как да създадем модерен образ и да не замръзваме?

Бяхме вдъхновени от образите на герои от уличния стил и модни инфлуенсъри, които майсторски „играят“ в напластяване и показват нови стайлинг техники почти всеки ден. Ето три модерни тоалета, на които трябва да обърнете внимание.

Кожата и всичко свързано с нея вече много сезони не напуска пиедестала на тенденциите. На ревютата на есенно-зимните колекции дизайнерите заложиха на груба, състарена обработка (ако не разбирате за какво става въпрос, вижте визиите от ревютата на Diesel, Acne Studios и Miu Miu). Но за офис визия предлагаме да заложите на класиката в духа на Bevza, Bottega Veneta или Chloe. Костюмът с кожен панталон може да се носи с базови тениски, алкохолни потници, ризи и пуловери, когато е студено.

Плетена жилетка е друга печеливша опция за офис външен вид. Може да се носи както с тениски, така и с големи ризи. Надолу си струва да носите панталони с права кройка или макси пола и можете да допълните изображението с ботуши с масивна подметка и грубо палто от овча кожа.

Ако не сте привърженик на строгите офис визии, можете да замените пуловер или жилетка с обемна жилетка с наивна бродерия (като тиквите например в STORY mfg). Допълнение към акцентното облекло е макси пола и класическа синя риза със свободна кройка.

Вашият коментар