Рокли лято – есен 2022

Роклите в колекциите есен-зима 2022 са толкова разнообразни, че не ни оставят шанс да кажем „тази твоя мода не ми отива“. Има опции за всеки вкус, фигура и за напълно различни ситуации.

И дори някои модели да ви се струват твърде ексцентрични, винаги можете да вземете идея, артистична техника или комбинация от тях и да я приложите към вашите неща. Основното нещо е да знаете какво и как да гледате.

Да започнем с дълги макси-рокли от съседни и полу-прилежащи силуети. Тъй като щампите обикновено имат малко място върху такъв модел и само визуално увеличават фигурата, по-често избираме монофонични модели. Но в същото време изобщо не е необходимо да избирате изключително гладка тъкан, но помислете за опцията за рокля от текстурирана тъкан.

Например при роклите Bevza и Khaite релефът на плата е сам по себе си акцент и създава интересна игра на форми, повтаряща възела на талията; при Alberta Ferretti текстурата на тъканта се допълва от декорация на шевове и издути ръкави, докато при Acne Studios роклята от тотален деним е изработена с техниката пачуърк и допълнена от текстурата на ръкавици и бижута. Сесили Бансен направи рокля в стил кукла, използвайки няколко текстури и комбинации от форми наведнъж: волани, ръкави, великолепие са свързани с обща текстура и импровизиран лък на рамото.

За хладно време са подходящи плетени рокли или любимите ви летни модели в многопластова версия. И ако схемата на наслояване е добре приложима за тънка копринена рокля – водолазка, пуловер или дори монокостюм, тогава да направите образ с плетена рокля по-интересен изглежда по-трудна задача. Вижте как Алтузара го направи, с мека рокля от трико, съчетана с контрастен колан, раница и обувки. Обувките спомагат за обединяването на външния вид и го правят по-модерен, докато вертикалите на презрамките на раницата, презрамките на чантата и колана създават усещане за завършеност.

Асиметрията е една от най-зрелищните техники, която веднага добавя динамика към изображението. Асиметрични могат да бъдат както самите елементи на роклята – например на едното рамо или подгъв, така и изрезките или изрезките. Също така, асиметрията може да бъде създадена чрез връзки, волани и комбинация от различни материали с помощта на пачуърк или upcycling техника.

Вашият коментар