Първи разходки навън: Какво да вземем в чантата на бебето?

Ако за пръв път ставате родители, първите дни могат да бъдат същински вихър от нови емоции, задължения и притеснения. Едно от важните събития в тези дни е първата разходка навън. Мисълта за нея е изключително вълнуваща, но може да бъде и малко плашеща. Когато се впускате в това ново приключение, естествено е да имате въпроси за нещата, които е нужно да опаковате в чантата на бебето.

В днешната публикация ще разгледаме най-важните неща, които да приготвите за първите разходки и ще предоставим полезни съвети, за да направим преживяването възможно най-безпроблемно. И така, ако сте готови да излезете с бебо за пръв път – нека подготовката да започне!

Мокри кърпички

Най-важното нещо в чантата на една майка несъмнено са мокрите кърпички! Те имат толкова много приложения, че определено си струва да подсигурите по един пакет не само в чантата на бебето, но и във вашата собствена, както и в личния ви автомобил. Нежното почистване с мокри кърпички Baby Crema е от съществено значение, за да осигурите комфорта и добрата хигиена на вашето бебе. Те се използват почти постоянно – за смяна на памперса, за хигиенизиране на играчките и дезинфекция на вашите ръце.

Резервни памперси

Мръсният памперс е едно от 3-те основни неща, които причиняват сериозен дискомфорт на бебетата (заедно с глада и умората). Пригответе в чантата си поне 2-3 резервни еднократни пелени, с които да поддържате мъничето чисто и сухо. Ако времето е топло и смятате да прекарате навън по-дълго време, можете да предвидите и повече бройки.

Непромокаема подложка

За хигиенната смяна на памперса навън, непромокаемата подложка е нещо, което не трябва да липсва от чантата ви. Тя е компактна и ви позволява да превърнете практически всяка равна повърхност в станция за преобличане на бебето. Докато се разхождате можете да я постелите над матрачето на количката. По този начин тя ще предпази количката суха в случай, че памперсът протече.

Дрешки за смяна

Резервните дрешки за смяна са следващото нещо, без което не ви съветваме да излизате навън. Когато сме на разходка с малко бебе непредвидените ситуации изобилстват: от рязка смяна на времето до инциденти с протичане на пелените. Резервните дрешки в чантата на мъничето ви дават възможност да реагирате незабавно.

Аксесоари в зависимост от времето

В зависимост от сезона и времето навън, пригответе подходящи допълнителни аксесоари, които да направят разходката още по-приятна. През зимата те могат да включват топла шапка и ръкавици, през преходните сезони – дъждобран или ветробран, а през лятото – сенник или чадърче за слънце.

Одеяло или пелена

Лекото одеяло или пелена е една от най-универсалните вещи, които можете да вземете със себе си. То може да се използва като допълнително покривало, вместо сенник или дори да влезе в ролята на постелка за игра на открито.

Принадлежности за хранене

Не забравяйте и принадлежностите за хранене. Ако кърмите, подготовката може да включва покривало за кърмене и удобни дрехи. Ако мъничето хапва адаптирано мляко, ще ви трябва шише с биберон, термос с топла вода и няколко дози от предпочитаната марка мляко.

Погрижете се и за себе си

И не на последно място, не забравяйте за вашите собствени нужди. Уверете се, че сте взели своя портфейл, мобилен телефон, ключове и шише с вода. Добавете в чантата и нещо интересно за четене, в случай, че вашето малко съкровище заспи.

В заключение, подготовката за първите разходки на вашето бебе е вълнуваща и важна стъпка. Надяваме се, че този кратък наръчник ще ви помогне да пристъпите към подготовката на това събитие с увереност и спокойствие. С помощта на добре подготвена чанта ще бъдете спокойни, че сте готови за всичко, което може да донесе разходката и да се насладите максимално на магията на първите разходки с малкото съкровище!

Вашият коментар