Правила за цветовите комбинации в дрехите

По правило жените се колебаят при избора на нюанси на облеклото, без да са сигурни, че съвпадат правилно. Модният свят непрекъснато се променя и отдавна забравените тенденции често се завръщат. Но хармоничните цветови комбинации винаги ще останат актуални и свежи, следователно, знаейки някои правила за създаване на изображения, ще изглеждате перфектно във всяка ситуация.

Защо е толкова важно да изберете правилната комбинация от цветове в дрехите?

Специалистите в областта на цветознанието успяха да създадат цяла цветова система, като формираха и подбраха хармонични нюанси в нея. В процеса на създаване на нова колекция, дизайнерите на шивашката фабрика Zemal преди всичко внимателно изучават техниката на съвпадение на цветовете.

Замисляли ли сте се колко силно може да ни повлияе определен нюанс? Различните цветове ни помагат да постигнем определено настроение, да изградим мнение за даден човек или да впечатлим другите. За да разберете как един или друг нюанс помага за постигането на вашите цели, трябва да изучите правилата за комбиниране на цветовете в дрехите. Когато избирате външния си вид, използвайте този измамен лист:

Черно: розово, оранжево, бяло, светло зелено, жълто, червено, светло лилаво.
Лилаво: сиво, жълто, златисто кафяво, мента, тюркоаз, оранжево.
Люляк: розово, оранжево, маслинено, тъмни нюанси на лилаво, жълто, ceporo, бяло.
Тъмно синьо: горчично жълто, светло лилаво, небесно синьо, сиво, кафяво, зелено, оранжево, червено, бяло.
Светло синьо: сиво, червено, розово, оранжево, бяло, жълто.
Тюркоазено: жълто, бордо, фуксия, кремаво, кафяво, лилаво.
Изумрудено: сиво, бледо жълто, кафяво, кафяво, синьо, червено.
Зелено: оранжево, златисто кафяво, жълто, светло зелено, кафяво, кремаво, сиво, черно.
Маслина: кафява, оранжева.
Жълто: лилаво, циан, черно, сиво, лилаво, циан, черно, сиво,
Тъмно кафяво: синьо, лимоненожълто, розово лилаво, мента, лайм зелено.
Светло кафяво: кремаво бяло, бледо жълто, зелено, синьо, лилаво, червено.
Кафяв: розов, кремав, сламен, зелен, горещо син, бежов.
Бордо: пясъчно жълто, сиво, лазурно, бежово, бледо жълто.
Червено: бяло, черно, зелено, синьо, кафяво, жълто, фуксия, светло зелено, мента, сиво.
Розово: небесно синьо, кафяво, бяло, лазурно, сиво, маслина, мента.
Сиво: червено, фуксия, синьо, лилаво.
Бяло: черно, червено, синьо.
Бежово: лазурно, кафяво, синьо, червено, черно, бяло.

Принципи на комбиниране на нюанси

Ахроматичните комбинации означават, че основният цвят ще бъде сив, черен или бял. Те са идеално комбинирани както помежду си, така и с други нюанси. Когато създавате изображение въз основа на един от тях, добавете цветен акцент: шал, брошка, обувки, чанта или аксесоари – и вашето изображение няма да изглежда скучно.

В монохромните комбинации се запазва идеята за смесване на няколко нюанса от един и същи цвят за създаване на изображение (от най-светлите и пастелни до най-тъмните). Това е доста проста концепция, но винаги изглежда сбито и елегантно.

Контрастните двойни комбинации се правят с противоположни или контрастни цветове. Комбинацията от червено и зелено, жълто и лилаво, синьо и оранжево: това са най-популярните и прости контрасти. Тази техника е подходяща за ярки и смели личности, тъй като по този начин е много трудно да останете незабелязани.

Триадичните комбинации могат да бъдат противоречиви по цвят и в същото време най-хармонични на външен вид. Този метод се основава на смесване на три цвята, които са разположени в спектралния кръг под прав ъгъл един спрямо друг:

Основната схема включва три цвята (червен, син и жълт).
Създадената цветова схема използва комбинирани цветове (оранжево, зелено, лилаво).
Схемата на третата вълна използва смесени цветове от първични и вторични цветове. Оранжево и жълто, жълто и зелено, червено и оранжево, зелено и синьо, лилаво и червено и синьо и лилаво са добри примери.

Как да направите печеливш имидж?

И така, основният въпрос е какви комбинации трябва да използвате, за да получите актуална визия и кои трябва да избягвате? Дали търсите костюм за сватба, бизнес дрехи, дрехи за абитуренти или за всеки ден, то по правило най-добрата комбинация включва от един до четири цвята. Успешното смесване на повече нюанси е рядък случай.

Комбинацията от дрехи от един и същи цвят (toll bow) и подобни нюанси в изображението изглежда скучна, но прекалено агресивното използване на ярки цветове може да доведе до раздразнение, загуба на концентрация и безпокойство. Необходимо е да се спазва хармонията на цветовете и правилните пропорции. Ако използвате три цвята за създаване на изображение, тогава основният цвят трябва да преобладава, вторият трябва да балансира първия, а детайлите и аксесоарите могат да бъдат третият. относно цветовете. Неутралните нюанси (сиво, черно и бяло) са много гъвкави и се съчетават добре с всякакви ярки цветове. Тези изключително богати нюанси създават акценти и привличат вниманието към детайла.

Едноцветните черни елементи създават стилна комбинация със семпли цветове: оранжево, жълто, синьо и червено. Също така изображенията с лилави, сини, пастелно сини, жълти, червени и зелени нюанси изглеждат изгодни. За да изглеждате по-здрави и спортни, заложете на долнища в по-тъмен цвят. Всички пастелни цветове изглеждат страхотно заедно без никакви ограничения. Бледо прасковено розови, лимоненожълти, сини и розови нюанси винаги създават уникална комбинация, затова често се срещат в колекциите на търговската марка Zemal.

Нашата продукция е оптимално съотношение на ниска цена и отлично качество. Нашата гама от дрехи, обувки и аксесоари непрекъснато се обновява и съчетава традиционни класически черти, елементи от световните модни новости и, разбира се, вкусовете и желанията на нашите клиенти. Всяка дреха в нашия каталог е представена в широка гама от цветове, така че можете да изберете този, който най-добре подхожда на вашето събитие, настроение или цветотип. Не се страхувайте да смесвате цветовете както сметнете за добре и изглеждайте елегантно, елегантно и прекрасно!

Вашият коментар