Оранжевия цвят излиза от мода

Въпрос: ще се подчините ли мълчаливо и ще дойдете да изтриете или ще потърсите друг лекар, който да предложи алтернативи и да даде ясни аргументи, за да можете да прецените кое е правилно за вас и кое не?

Докато мислите за отговора, аз ще продължа.

Селекциите на стилисти от серията Outdated / Basic / Trend ми изглеждат приблизително еднакви. Да, полезни са. Като минимум спестяват време – не можете да се притеснявате и само за няколко минути да разберете какво е уместно и какво вече е нафталин. След това бързо си спомнете (или намерете публикация в запазените файлове) и купете това, което стилистът е поръчал. Всичко изглежда страхотно. Но!

Тези публикации носят повече вреда, отколкото полза.

Първо, такива селекции се съставят ТВЪРДЕ категорично. Те не оставят място за въображение. По правило в такива постове се дава само едно нещо като тенденция или анти-тенденция, нито стъпка наляво, нито стъпка надясно.

Второ, такъв „избор без избор“ не развива вашия вкус. Вместо да разберете същността на формирането на тенденция, вие разчитате на мнението на непознат всеки път, като на пръчка. Но какво се случва, когато пръчката изчезне?

Трето (и най-важното), следвайки тези правила, можете лесно да си купите пълен боклук, който не ви подхожда, и тогава да си помислите: „Тези ваши тенденции са гадни“. Или още по-лошо: „Сигурно нещо не е наред с мен, след като нищо не ми отива“.
Всичко е наред с теб! Просто всички сме различни, така че препоръката не може да бъде една за всички. В рамките на една тенденция също има обхват и това трябва да се има предвид. И изберете това, което ви подхожда.

Оказва се, че подобни постове-рецепти създават илюзията, че разбирате тенденциите. Но се разбива, когато след поредната поръчка в Lamoda установите, че сте облекли само гардероба си, а не себе си.

Вашият коментар