Модни съвети 2023

Господи, колко досадно е това. През 2022 г. те мъдро заявяват, че вече е наивно да се говори за „извън модата и в модата“. И когато при ковид преди 2 години цялата индустрия се изправи, когато не бяха изпратени есенните колекции, когато не се проведоха ревюта – и НИЩО ГРЕШНО НЕ СЕ СЛУЧИ – тогава не беше ли наивно? Не?

А преди години, когато стана ясно, че всичките десетилетия на 20-ти век са „на мода“ едновременно, нищо не подсказваше, че „тенденции на всеки шест месеца“ е някаква старческа глупост и заклинание за продавачи?

Че цялата тази система на промяна на тенденциите всеки сезон се е разпаднала напълно, поне по отношение на ползата за купувача? И неговите макротенденции го съсипват: фокус върху намаляване на производството, грижа за околната среда, използване на ретро артикули и добрия стар „оборот“ (това също е ново модерно „upcycling“).

Не мога да го получа. Пионер ли съм или идиот? Че от години уча „обикновените“ жени, които „професионалистите в бранша“ едва сега започват да опознават?

В Милано дойде луноликата Ким Кардашиян, главният посланик на марката (на кой друг може да се вярва такава марка, перфектен мениджмънт на знаменитости, освен шеги).

Избрани (ще разгледаме това независимо) неща от МИНАЛИ КОЛЕКЦИИ (1987 – 2007). И дизайнерският екип ги модернизира (но не много, за да „запази духа на времето, към което принадлежи всяко конкретно нещо“).

На белите етикети можете да видите годините на излизане на оригинала.

И това далеч не е единственият случай, когато точни копия на архивни предмети излизат на подиума като нова колекция. Gucci направи същото преди няколко години, например.

Каква друга тенденция се променя на всеки шест месеца, момчета. На какво ще променим? Като в онзи брадат виц. „Болницата сменя бельото: първият етаж се сменя с втория.“

Като цяло съм щастлив, че не казвам това на учениците си.

И ТЕ към мен. Защото давам инструменти, които ви позволяват да разбирате и проследявате тенденциите. Направете пълен анализ. И никога повече да не зависи от мнението на един конкретен експерт, който самият всъщност изобщо не разбира какво се случва.

Вашият коментар