Модерните чанти за лято 2022

Чантите са любимо забавление на всеки дизайнер. Първо, това е чудесно допълнение към основната колекция. Второ, те се продават добре и са един от най-значимите източници на доходи за всяка дизайнерска къща. Ето защо чантите винаги привличат много внимание на шоута, изпращат се на модни влиятелни лица, стилисти и знаменитости.

До летния сезон на 2022 г. се оказа, че световните тенденции толкова разшириха обхвата, че на мода бяха напълно различни модели за всеки вкус. И така, винтидж рамо до рамо на подиума с кича на нулата, полукръгли форми с геометрични и малки чанти с огромни шопъри и скитници. А по отношение на текстури, цветове и щампи има просто простор: кожа, рафия, плат, кристали, ярки бонбонени нюанси, приглушени щампи и минималистични сдържани.

Но често това не опростява, а само усложнява задачата. Разнообразието от избор ни кара да си задаваме много въпроси: ще излезе ли от мода? пасва ли на всичко? как да вместите чанта с щампа в изображението? какъв размер да избера? и така нататък…

Затова предлагам да се упражнявате да гледате и да видите кои модели ще станат хитове на това лято (и няколко следващи) и как добре познати улични стилисти и знаменитости вече ги носят.

Да започнем с традиционните летни тъкани чанти – това могат да бъдат чанти на шнур, чанти от рафия, слама, на ресни или плетени в техниката макраме. Можете да ги носите не само на плажа, но и в града с костюми, дънки с кимона и рокли. Сега на върха на популярността са чанти, изработени от ярки цветни материали, сякаш направени на ръка: такава чанта ще бъде актуална за няколко сезона. Ако искате по-дълготраен вариант, помислете за сламена чанта, винаги са подходящи през лятото.

Вашият коментар