Как да изберем стил на 50+: съвети от професионалисти

Голяма част от модната индустрия създава модни тенденции, които се грижат за младите, като заобикалят по-възрастните жени. Това е несправедливо, защото те също искат да изглеждат зрелищно, но в същото време подходящи за възрастта. Ето няколко съвета за създаване на стилна визия за зрели жени.
Какви дрехи трябва да избягвате, ако сте на 50+?

Преди да преминете към това какво да носите след 50 години, си струва да споменете какво трябва да избягвате на първо място. Когато избирате дрехи за по-възрастни жени, е важно да не се опитвате да изглеждате с 20 или 30 години по-млади, така че не купувайте неща като мини поли, съкратени топове или ултра модерни дънки. В тази красива възраст е време да помислим за елегантността и женствеността на изображението – и най-добрият избор за жени над 50 години е класическият стил.

Трябва ли да се носят ярки цветове? Стилистите препоръчват да избирате такива ярки нюанси, които са по-подходящи за цвета на кожата на жената. Също така се препоръчва да добавите смели цветове към класическата визия с помощта на аксесоари (бижута, чанта, шал и др.).
Какви дрехи трябва да има в гардероба на жена над 50?

Пола тип молив. Жени на всяка възраст могат да носят пола молив, но този стил е особено подходящ за дами над 50 години. Без значение каква форма е вашата фигура (круша, ябълка или правоъгълник), тази елегантна пола трябва да присъства в гардероба ви. Обикновено е изработена от мека материя и въпреки че изглежда стегната, всъщност е много удобна за носене. Съчетайте полата тип молив с блуза с копчета или стандартна тениска, сако и обувки с остри пръсти. В зависимост от вашия ръст и телосложение, поиграйте си с дължината, тъй като тя може да направи огромна разлика в цялостната ви визия.

Плетена жилетка. Този артикул заслужава специално място в гардероба ви, защото жилетката е по-практична от сакото за ежедневно носене. Това е страхотен многослоен продукт, който лесно ще добави акцент към вашето облекло. Комбинирайте с тъмен деним, ниски токчета и бяла риза за елегантен външен вид или съчетайте със светли дънки, мокасини и базово горнище за небрежен външен вид.

Дънките са основният елемент от облеклото на жените над 50 години. Тъмносини или черни, те изглеждат много впечатляващо и визуално правят бедрата по-стройни. Но е много важно да изберете правилния силует. Най-добрият вариант са тесни дънки, тесни дънки, прави или съкратени. Струва си да изберете модел с високо прилягане. Съчетайте дънките си с обикновена бяла тениска за небрежен външен вид. Вземете основни горнища в различни цветове и това ще ви позволи да създадете много опции за тоалети.

Обвиваща се рокля. Това е едно от най-класическите облекла и има защо. Този стил на обличане подхожда на всяка фигура и определено заслужава място в гардероба на жена на 50+. Може да се комбинира със сандали и дори с бели кецове.

Стилни боти. Ботушите с нисък ток са идеални за жени над 50 години, които искат да подчертаят класическата си визия. Високите токчета са красиви, но не особено практични в ежедневието. Намерете чифт дамски обувки, с които се чувствате комфортно и лесно можете да съчетаете с дълга пола или любимите си дънки.

Класическо палто. Тази дреха е от съществено значение за създаването на перфектната изискана визия, която ще остави трайно впечатление. Изберете качествено класическо палто от вълна или кашмир. Най-добре е тя да е дълга и в неутрален цвят с интересни детайли, като копчета или оригинален колан.

Животински принт. Един от най-добрите начини да добавите стил към визията си е с щампи, но особено с животински щампи. Този цвят изглежда доста стилен на зряла дама. Това допринася за смелостта на цялостната визия. Но е важно да се спазва мярката. Изберете една дреха с този принт. Може да бъде топ, панталон, шал или чанта. Такъв детайл ще направи вашия външен вид минималистичен, изискан и стилен.

Ниски маратонки. Страхотен начин да завършите всяка визия е да носите удобни и стилни обувки. Избягвайте обувки, които показват възрастта ви.

Модни връхни дрехи. Жена над 50 трябва да има класическо палто. Но има и други опции за връхни дрехи, които са необходими в гардероба на стилна зряла дама. Те включват: тренчкот за шикозна визия, дънково яке за небрежен стил, уютна жилетка и дори кожено яке.

Не забравяйте за аксесоарите, те наистина ще преобразят визията ви. Обеци, колие и шал ще допълнят идеално всеки тоалет. Никоя визия няма да изглежда стилна без дамска чанта с класическо качество и красиви обувки. Обърнете внимание на коригиращото бельо. Намерете правилното бельо, което ще ви придаде тонизиран и рационализиран вид.

Дори и да добавите поне един от тези артикули към гардероба си, можете да сте сигурни, че ще облечете възрастта си със стил и комфорт.

Вашият коментар