Какво е корейска мода

Южна Корея не спира да учудва света с необичайно бързия си темп на развитие. Освен това това развитие обхваща различни области на дейност: телефони, автомобили, сцена … Но какво да кажем за модата?

И модата не остава по-назад. Да не кажем, че се втурва в галоп, изпреварвайки всички известни световни марки по своята оригиналност, свобода и съобразеност с потребностите на публиката. Трябва да се отбележи, че корейската мода се развива и популяризира не отгоре надолу, от дизайнера към публиката, а обратното: дизайнерите намират своето вдъхновение на улицата, създавайки образ, който ще бъде не само оригинален във външния си вид, но и възможно най-удобно за конкретен човек. В костюмите на мъжете и жените можете да намерите черти, присъщи на облеклото за бойни изкуства, традиционно облекло, модерен военен, класически, спортен стил с мека, но осезаема нотка на романтика. Тънко чувство за цвят, форма, умело подбрани материали – всичко това отличава съвременната корейска мода и я прави толкова популярна, особено сред младите хора. И така, каква е корейската мода?

Мъжките костюми и дамските рокли се отличават с особена изисканост и елегантност, която се забелязва във всяка гънка, във всяка линия, всяка извивка, която плавно обхваща човешкото тяло. Сдържаните цветове, пастелните нюанси говорят за деликатния вкус на своите създатели.

Но ежедневните дрехи предизвикват съвсем различни чувства. Неочаквано закачливи и ярки волани на дамски поли и блузи, ярки аксесоари, забавни карикатури, уши и джобове дори на мъжки пуловери и качулки – всичко това създава напълно неочаквано и необичайно изпълнение за европейска визия.

Особено внимание се обръща на пола на облеклото. Стилът, който предпочитат все повече корейки, е точно обратното на нежния им характер. Мъжките тениски, якета, дънки превръщат чаровните млади момичета в истински мъже, оформяйки модна тенденция, известна като „tomboy“.

Както можете да видите, има безброй насоки и решения. Остава само да определите предпочитанията си и със сигурност вие също няма да останете безразлични към корейската мода, която завладява европейския свят.

Вашият коментар