Какво е допаминова мода

Със сигурност сте забелязали, че дрехите с меки, спокойни цветове и удобни кройки, като плетени панталони, качулки и уютни, леко безизразни пуловери, които бяха популярни през последните няколко години, все повече се изместват от забележими и закачливи неща? Това може да бъде смел необичаен дизайн, ярки, привличащи вниманието нюанси, пайети, декорации от козина и пера, аксесоари и обувки с невероятни форми. Комфортът и „базата“, разбира се, не са изчезнали никъде – и е малко вероятно да изчезнат. Но изглежда, че все по-често искаме да се обличаме красиво и елегантно – така че да се гледаме в огледалото или в отражението на прозореца моментално доставяме положителни емоции.

Името на новия стил е дадено от „хормона на удоволствието“ допамин, а за първи път начина на обличане по този начин започнаха да наричат ​​миналата година в англоезичната преса. Сега видеоклиповете в TikTok с етикети „допаминово обличане“ или „допаминова мода“ („допаминов стил на обличане“ или „допаминова мода“) печелят десетки милиони гледания, а модните любители и модни любители избират „допаминови тоалети“ не само за партита, но и за ежедневието. В крайна сметка, ако можете леко да развеселите себе си и околните с помощта на дрехи, защо не се възползвате от тази възможност?

Така че, отговаряйки на въпроса какво е допаминовата мода, можем да кажем, че това е стил, който включва използването на ярки, необичайни неща, които трябва да помогнат за подобряване на настроението (има, разбира се, достатъчно причини за влошаването на които светът има напоследък) . Връщането към крещящо облекло беше естествен отговор на месеците на изолация поради пандемията, когато много от нас облякоха удобни, незабелязващи цветове и донякъде безразлични към модата нормкор, предполагат изследователите.

Днес както модните подиуми, така и свежите колекции на луксозни марки и масовия пазар, както и ревютата на уличния стил ни принуждават да заявим: каквото и да се случи, човек се нуждае от възможността да изпита положителни емоции. И ако той не винаги може да очаква радост от това, което се случва наоколо, тогава можете да вземете нещата в свои ръце – например с помощта на „допаминови дрехи“.

Вашият коментар