Какви детски дрехи да извадим за зимата в гардероба

Зимата е най-любимото време за децата и най-стресиращото за родителите. Въпросът става актуален за последното: как правилно да облечете детето, така че да не замръзне, така че да му е удобно и детето да не изглежда като планина от дрехи, от които се вижда лице?

И тогава възниква друг въпрос: какво трябва да има в правилния гардероб? Как да изберем неща, така че всичко да е функционално, комбинирано помежду си и да изглежда стилно?

От една страна, трябва да закупите достатъчно топли дрехи, за да не замръзне детето, но от друга страна е неразумно и скъпо да изметете всичко от рафтовете на магазините. Ситуацията се усложнява и от огромния асортимент от стоки. Затова е време да разберем какви неща трябва да има в гардероба на детето през зимата.

Събрахме за всички родители база от зимни детски неща, без които определено не можете.

Да започнем с основите. Основните задачи на термобельото са затопляне и защита от влага, което е особено важно за активните деца, които бързо се потят по време на ходене. Какво не може да не се радва – този елемент от гардероба е доста многофункционален. Не е необходимо да го поставяте на горните рафтове на гардероба до следващата зима, термо бельото може да се използва и при спортуване. Благодарение на добрата вентилация, помага да се избегне прегряване и намокряне по време на бягане или други дейности.

Включете режима на наслояване и преминете към костюма от руно. Перфектен за зимата. Благодарение на състава си, той затопля добре и не абсорбира влагата. В допълнение, руното е подходящо за страдащи от алергии. Той ще се впише идеално в гардероба за постоянно, защото, както в случая с термобельото, костюмът от полар може да се носи почти по всяко време на годината.

Следващи в списъка са зимните панталони. За особено активни изследователи на снежни преспи са подходящи мембранни с презрамки. В тях детето гарантирано няма да се прибере с мокри чорапи. Отдолу панталонът е снабден с водоустойчиви маншети, които могат да се изтеглят върху ботуши и ботуши. Регулируемите презрамки ще предпазят панталоните ви от изхлузване, докато играете на открито.

Един от най-важните елементи на зимния гардероб. Ето основните точки, на които трябва да разчитате при избора на пухено яке: горната материя трябва да е дишаща, но устойчива на вятър и вода. Пълнежът е лек и топъл, препоръчваме да обърнете внимание на дрехите от естествен пух и пера. Допълнителни плюсове ще бъдат: подвижна качулка, ветроустойчива лента с цип и светлоотразителни елементи. Последните са особено важни през зимата, когато се зазорява късно и се стъмва рано.

Дръжте краката си топли, гласи народната поговорка. Както знаете, цялата топлина преминава през краката, така че е толкова важно да изберете правилните обувки за зимата. Ако навън е киша, можете да погледнете водоустойчиви обувки. Добър вариант са ботушите за сняг – подплатени са с естествена вълна и не пропускат влагата. За студове са подходящи дутики или ботуши с горна част от естествена кожа. Е, ако времето извън прозореца е такова, че дори при мисълта за това започвате да замръзвате, ботушите от естествен филц ще бъдат вашето спасение.

Слушаме съвета на мама и слагаме шапка. Сега, за разлика от детството на редактора, има огромно разнообразие от топли шапки за деца: от балаклави с животински уши до весели шапки с големи помпони. Основното при избора е да не забравяте за основната функция – защита от студа.

Вашият коментар